7. 3. 2021

Místostarostka Tábora Michaela Petrová (za sdružení Strany zelených a nezávislých JiNAK) nabídla zastupitelstvu města rezignaci na svou funkci v souvislosti s pochybením při vyšetřování její autonehody na sklonku minulého roku.

Jihočeští Zelení si uvědomují, že důvěru občanů a občanek v politiky poškozují i chyby, které nesouvisejí s výkonem funkce. Uznává to také Michaela Petrová, která okolnosti nehody vysvětlila, za své pochybení se omluvila a zastupitelstvu nabídla, ať na zasedání v pondělí 8. března rozhodne o jejím setrvání ve funkci. Třebaže u konečného rozhodnutí ctíme kompetenci zastupitelstva, apelujeme na to, aby se její autonehoda nestala záminkou k politickému boji a k vyřizování účtů, které s její chybou nemají co do činění. Provinění Michaely Petrové by naopak mělo být střízlivě posouzeno z hlediska dopadů na důvěryhodnost politické reprezentace města – a podle našeho názoru také s ohledem na ztrátu, kterou by její rezignace znamenala.

Naší člence Michaele Petrové zároveň vyjadřujeme podporu v jakýchkoliv krocích, které povedou k očištění jejího jména a pověsti.