IT programová manažerka, 

členka SZ, ZO Český Krumlov, předsedkyně spolku Lipensko pro život, s.z.

Narodila jsem se v Českých Budějovicích, kde stále žije má rodina. Většinu svého života jsem strávila v Jižních Čechách. Bydlela jsem v různých městech a obcích jako na Dobré Vodě, v Malovicích, nebo v Borovanech. Také jsem žila v Chomutově, v Newcastlu ve Velké Británii a v poslední době v Praze. Nyní bydlím v Horní Plané. Jižní Čechy budou vždy mým domovem.

Vystudovala jsem manažersko-ekonomický obor na ekonomické fakultě Mendelovy univerzity a více než 20 let pracuji na různých manažerských pozicích v IT. Specializuji se na řízení projektů implementace velkých podnikových systémů a zavádění a optimalizaci IT servisních procesů v českých i mezinárodních firmách. 

Od narození mám blízký vztah k přírodě a ke zvířatům. Vždy jsem se k nim snažila chovat ohleduplně a respektovat jejich prostředí. Žila jsem ale dlouho jako většina lidí, soustředěna na svůj život a bez aktivní starosti o své okolí. Upřímně musím přiznat, že se můj postoj začal měnit  až po narození mé dcery.  Tím, že devastace přírody a dopady klimatické změny byly stále více zřejmé, začalo mi docházet, že pro ni chci jinou budoucnost. Protože jsem žena činu, začala jsem se v roce 2017 aktivně podílet na dobrovolnické činnosti v organizaci Duha, kde jsem pomáhala s ochranou šelem v Čechách. 

Moje cesta dále zcela přirozeně vedla do klimatického hnutí a následně do Strany zelených. Jak říká spolupředsedkyně Strany zelených Magdalena Davis, chceš-li změnu, musíš se jí stát. Pokud se změny nezačnou odehrávat v politické sféře, nikam se nepohneme. 

Můj život získal další dimenzi v roce 2021, kdy jsem se stala spoluzakladatelkou spolku Lipensko pro život, jehož jsem v současné době předsedkyní. Společně s dalšími 10 spolky se snažíme na Lipensku zabránit rozsáhlé developerské výstavbě a s tím souvisejícími negativními vlivy. 

Jsem přesvědčena, že příprava naší krajiny a našich měst na klimatickou změnu se musí odehrávat zejména na krajské a lokální úrovni, neboť tam jsou lidé, kteří znají místní prostředí a vědí o konkrétních problémech. 

V Jihočeském kraji vidím velký deficit v zapojování občanů do rozhodování o jejich životním prostředí potažmo o krajině. Jejich zapojení je nesmírně důležité, protože je to jejich prostor pro život, kde budou žít i jejich děti. Proto se v rámci činnosti spolku mimo jiné zaměřujeme také na osvětu.

Moje práce má zatím dílčí výsledky, ale je jednoznačně vidět. Dokazuji tím, že umím vzít za práci a jdu rozhodně za svými cíli. Proto, pokud mi dáte důvěru, udělám vše proto, abych naplnila cíle naší společné kandidátky, ve které spojili své síly Zelení, zástupci spolků a nezávislí kandidáti. 

Jako zastupitelka se proto zasadím o to, aby:

  • dostal udržitelný rozvoj regionu reálný obsah a nebyl pouze prázdným slovem na papíře,
  • aby se zlepšila ochrana zeleně, a povědomí o její důležitosti v souvislosti s klimatickou změnou, 
  • byla realizována pouze taková výstavba, která je ve veřejném zájmu a její realizace odpovídala nejnovějším poznatkům modrozelené architektury,

Dále budu podporovat:

  • instalace solárních panelů na všech veřejných budovách,
  • osvětu v oblasti třídění odpadů zejména biologického, 
  • další enviromentální, sociální ale i ekonomická témata.