29. 6. 2014

Třeboňská základní organizace Strany zelených připravila koaliční kandiátní listinu pro říjnové volby do zastupitelstva města. Jejím partnerem je politické hnutí Občané městu, město občanům (OMMO). Hnutí OMMO původně vzniklo v severočeském Mostě, ale má několik poboček po celé republice. Se Stranou zelených ho spojuje zejména důraz na občanský princip, otevřenost a zájem o širokou účast (participaci) obyvatel města na správě věcí veřejných.

Na společné kandidátce bude 15 nominantů (kandidátů navržených) SZ a 10 nominantů OMMO. Na snímku dole je předseda hnutí OMMO Leoš Vaněk při podpisu kandidátní listiny v sobotu 28. června 2014, vpravo třeboňský radní za SZ dr. Jiří Vopátek.

Podpis koaliční kandidátky završil několikaměsíční zodpovědné jednání. V „delegaci“ OMMO, která se zúčastnila členské schůze ZO SZ Třeboň, byli dále 1. místopředsedkyně hnutí dr. Hana Svobodová a jeho jednatel Vlastimil Balín. Společná schůzka proběhla ve velmi přátelské atmosféře, diskuse byla věcná a naprosto otevřená. Obě strany – SZ a hnutí OMMO – si opětovně vzájemně projevily své sympatie a doslova i radost nad komunikací a vzájemnou spoluprací, která probíhá mezi uvedenými subjekty na vynikající úrovni. Společným postupem (za účasti budoucích kandidátů) vznikla velmi kvalitní a silná společná kandidátka.

Koalice má ambici na zisk nejméně tří mandátů v podzimních volbách, což prospěje Třeboni i rozvoji další, soustavné spolupráce obou politických subjektů. Volební program a seznam kandidátů bude zveřejněn na webové stránce trebon.zeleni.cz.

Vlevo Leoš Vaněk (OMMO), vpravo Jiří Vopátek (SZ). Foto Vl. Balín